Deze website maakt gebruik van cookies om de functionaliteit en het gebruiksgemak te vergroten. Als u onze website gebruikt, gaan wij er vanuit dat u hiermee akkoord gaat. Sluit

Nieuws in de gemeente Zeewolde


Hieronder vindt u een lijst van recente artikelen met nieuws in de gemeente Zeewolde. Als u op 'Lees verder' klikt wordt u doorgelinkt naar de website van de bron.Utrecht - Politie controleert 25 april extra op afleiding in het verkeer

Op woensdag 25 april controleert politie Midden-Nederland extra op het bellen of appen in het verkeer. De smartphone is een belangrijke oorzaak van verkeersongevallen en één van de gevaarlijkste vormen van afleiding. 25 Procent van de verkeersongevallen wordt mede veroorzaakt door telefoongebruik. Met de actiedag ?afleiding in het verkeer? vraagt de politie daarom extra aandacht voor dit risico.

Geplaatst op 24-04-2018 om 12:43
Bron: Klik hier


Kijk hier hoeveel Polen in jouw buurt wonen

In Zeewolde wonen relatief gezien de meeste Polen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Het polderdorp telt 50 Polen per 1.000 inwoners. Nergens in ons land ligt dat aantal zo hoog.

Geplaatst op 24-04-2018 om 11:33
Bron: Klik hier


Eerste 'hindernisbaan' voor senioren die slecht ter been zijn

Zeewolde krijgt als eerste gemeente in Nederland een beweegpark voor rolstoelers, rollatorgebruikers en senioren die slecht ter been zijn. Ze kunnen er oefenen op een heuptwister, in een evenwichtsstraat en op een wankelweg.

Geplaatst op 23-01-2018 om 06:58
Bron: Klik hier


Michael P. bekent verkrachting en moord Anne Faber; toont volgens advocaat 'spijt en berouw'

Michael P. heeft een gedetailleerde bekentenis afgelegd dat hij Anne Faber op 29 september heeft verkracht onder bedreiging van een mes, vervolgens heeft vermoord en daarna begraven in Zeewolde. Dit bleek woensdagochtend op de pro-formazitting van de zaak. Volgens zijn advocaat heeft hij 'spijt en berouw' getoond. Volgens de huidige planning wordt de strafzaak 11 en 12 juni inhoudelijk behandeld.

Geplaatst op 10-01-2018 om 11:12
Bron: Klik hier


Zeewolde - Illegaal vuurwerk in beslag genomen

In een woning aan het Havikskruid werd een partij illegaal vuurwerk gevonden. De politie heeft het in beslag genomen.

Geplaatst op 20-12-2017 om 11:16
Bron: Klik hier
Zeewolde - Ernstig ongeval met gewonde

Op dinsdagmiddag 5 december vond op de Ibisweg een ernstig verkeersongeval plaats. De bestuurder raakte gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Geplaatst op 06-12-2017 om 11:16
Bron: Klik hier


Michael P. verborg lichaam Anne Faber eerst op andere plek

Verdachte Michael P. heeft het lichaam van de Utrechtse Anne Faber eerst op een nog onbekende plek verborgen, om haar pas later met een auto te verplaatsen naar een bos bij Zeewolde. Dat melden bronnen dicht bij het onderzoek aan het AD.

Geplaatst op 27-10-2017 om 04:44
Bron: Klik hier


Is de dood van Anne Faber de schuld van het systeem?

De man die verdacht wordt van het doden van Anne Faber zei eerder trots te zijn op de verkrachting van minderjarige meisjes. Hoe het kan dat Michael P. geen tbs kreeg, is de vraag die door het land gonst sinds het lichaam van Faber werd gevonden. Een dag na de vondst van het lichaam van Anne Faber in Zeewolde hebben ruim 270 duizend mensen hun virtuele handtekening gezet onder een boze petitie: 'A

Geplaatst op 15-10-2017 om 16:20
Bron: Klik hier


Is de dood van Anne Faber de schuld van het systeem?

De man die verdacht wordt van het doden van Anne Faber zei eerder trots te zijn op de verkrachting van minderjarige meisjes. Hoe het kan dat Michael P. geen tbs kreeg, is de vraag die door het land gonst sinds het lichaam van Faber werd gevonden. Een dag na de vondst van het lichaam van Anne Faber in Zeewolde hebben ruim 270 duizend mensen hun virtuele handtekening gezet onder een boze petitie: 'A

Geplaatst op 13-10-2017 om 22:20
Bron: Klik hier


Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

Na een vermissing van bijna twee weken is vandaag het lichaam van de Utrechtse Anne Faber gevonden. Dat is zojuist bekendgemaakt op een persconferentie.

Geplaatst op 12-10-2017 om 18:01
Bron: Klik hier
Lichaam Anne Faber gevonden bij Zeewolde: 'Zwartste scenario is uitgekomen'

Met de vondst van het lichaam van Anne Faber is donderdagavond een einde gekomen aan dertien dagen van zoeken in bossen en vijvers, met de inzet van tientallen politiemensen, militairen, vrijwilligers en honden. Het was verdachte Michael P. die de politie woensdagavond wees op de plek waar naar Faber moest worden gezocht. De 27-jarige gewelds- en zedendelinquent leidde de politie naar het Nulderpa

Geplaatst op 12-10-2017 om 18:00
Bron: Klik hier


Zeewolde - Lichaam van Anne Faber aangetroffen

Donderdag 12 oktober is een lichaam gevonden in de omgeving van het Nulderpad. Een verklaring van de verdachte, woensdagavond laat, leidde de politie naar deze plek. Uit forensisch onderzoek is gebleken dat het de 25-jarige Anne Faber is, die sinds 29 september werd vermist. De 27-jarige man uit Den Dolder die vast zit, wordt verdacht van betrokkenheid bij haar vermissing en dood.

Geplaatst op 12-10-2017 om 17:56
Bron: Klik hier


Nu live op RTL 4 en RTLNieuws.nl: verklaring politie over Anne Faber

De politie heeft mogelijk een doorbraak bereikt in het onderzoek naar de vermissing van Anne Faber. Op dit moment wordt de stand van zaken van het onderzoek in Zeewolde toegelicht op een persconferentie. Die is op RTL 4 en hieronder in een livestream te volgen.

Geplaatst op 12-10-2017 om 17:10
Bron: Klik hier


Politie heeft vermoeden waar lichaam van vermiste Anne Faber ligt

De zoektocht naar de vermiste Anne Faber concentreert zich op een specifieke locatie in de buurt van Zeewolde, Flevoland. De politie vermoedt dat het lichaam van de 25-jarige vrouw daar verborgen ligt. Alle andere zoekacties worden voor nu gestaakt. Forensische onderzoekers kammen een afgezet gebied uit rondom het Nulderpad, een landweg ten zuiden van Zeewolde. De politie verwacht dat het lichaam

Geplaatst op 12-10-2017 om 10:55
Bron: Klik hier


Zeewolde - Onderzoek Anne Faber: specifieke plek Zeewolde onderzocht

Donderdag 12 oktober wordt één specifieke plek nader onderzocht omdat het vermoeden is dat het lichaam van Anne daar verborgen is.

Geplaatst op 12-10-2017 om 09:41
Bron: Klik hier
Soest/Zeewolde - Zoektocht naar Anne Faber voor vandaag gestaakt

De zoektochten van vandaag in Soest en Zeewolde hebben geen concreet resultaat opgeleverd en Anne Faber is nog altijd niet gevonden.

Geplaatst op 11-10-2017 om 19:44
Bron: Klik hier


Utrecht / Zeewolde - Nieuw zoekgebied Anne Faber

De politie zoekt sinds woensdagmiddag 11 oktober in een gebied rondom Zeewolde naar de 25-jarige Anne Faber uit Utrecht die sinds vrijdag 29 september vermist is.

Geplaatst op 11-10-2017 om 15:12
Bron: Klik hier


Verdachte vermissing Anne Faber mocht ondanks psychische problemen de deur uit. Hoe kan dit?

De samenleving moest 'zo lang mogelijk' tegen Michael P. worden beschermd, oordeelde de rechtbank in 2011 in een dubbele verkrachtingszaak. Maandag werd de destijds veroordeelde man alweer opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van Anne Faber. Wat ging er mis? Het gaat om de 27-jarige zedendelinquent Michael P. uit Zeewolde. In 2011 kreeg hij een celstraf van zestien jaar, voo

Geplaatst op 10-10-2017 om 19:37
Bron: Klik hier


Verdachte vermissing Anne Faber mocht ondanks psychische problemen de deur uit. Hoe kan dit?

Michael P., de verdachte die de politie heeft opgepakt in verband met de vermissing van Anne Faber, had psychische problemen, maar mocht wel naar buiten. Hoe kan dit? Vier vragen. Het gaat om de 27-jarige zedendelinquent Michael P. uit Zeewolde. Begin dit jaar werd hij overgeplaatst naar een forensisch psychiatrische afdeling in Den Dolder. De zeven jaar daarvoor zat hij vast in een penitentiaire

Geplaatst op 10-10-2017 om 11:57
Bron: Klik hier


'We zagen dat de bomen niet lekker in het blad zaten'

Bij Staatsbosbeheer drong een jaar of twee geleden door dat er wat aan de hand was met de essen in Flevoland. Het blijkt niets minder dan een ramp. Lang hoeft boswachter Hans Breeveld (57) er niet naar te zoeken. Vanuit het kantoor van Staatsbosbeheer in Zeewolde neemt hij de eerste afslag naar links, de Flediteweg. Na een kilometer zet hij de groene terreinwagen stil en wijst naar de linkerkant v

Geplaatst op 09-08-2017 om 18:05
Bron: Klik hier


Zeewolde - ?Hout? de dief

Donderdag 27 juli werd een stapel houten palen gestolen op de Wielseweg. Drie verdachten werden aangehouden.

Geplaatst op 28-07-2017 om 10:56
Bron: Klik hier


Zeewolde - Meisje overleden na ongeval brommobiel

Het 12-jarige meisje die zaterdagmiddag rond 14.30 uur gewond raakte bij een ongeval met een brommobiel aan de Winkelweg, is maandagavond 6 februari overleden.

Geplaatst op 07-02-2017 om 09:26
Bron: Klik hier


Zeewolde - Meisjes gewond na ongeval brommobiel

Twee meisje van 16 en 12 jaar oud zijn zaterdagmiddag rond 14.30 uur gewond geraakt toen zij met een brommobiel te water raakten op de Winkelweg.

Geplaatst op 04-02-2017 om 18:25
Bron: Klik hier


Zeewolde - Onderzoek Anne Faber: Persmoment in gemeentehuis Zeewolde

Om 18.00 uur persmoment op het gemeentehuis in Zeewolde. Dit naar aanleiding van ontwikkelingen in het onderzoek naar vermissing van Anne Faber.

Geplaatst op 31-01-2017 om 16:44
Bron: Klik hier


Loedermoeder van het jaar: Soms laat ik de boel de boel

Geen enkele moeder is perfect. Dat heeft Lisette de Bruijn (32) uit De Lier wel bewezen. Ze is verkozen tot Loedermoeder van het Jaar, een eretitel voor het delen van de meest imperfecte moedermomentjes op social media. De uitreiking - een initiatief van Loedermoeder.nl was vanavond in Zeewolde.

Geplaatst op 19-01-2017 om 18:00
Bron: Klik hier